Новини

Відзнака у конкурсі та стаття у відомому медіа: як Успенську площу відзначають у світі

17.10.2024

Про архітектурний проєкт реконструкції Успенської площі опублікувало статтю медіа Archdaily, яке охоплює 13.6 мільйона читачів щомісяця. Також проєкт став лауреатом Architecture Masterprize Awards 2024 —  міжнародного конкурсу архітектури, дизайну та ландшафтної архітектури з головним офісом у Лос-Анджелесі, США. 

Фото: Андрій Авдеєнко

Все це вже не перші відзнаки архітектурного проєкту реконструкції Успенської площі: У 2023 році площа стала переможцем всеукраїнської премії Національної спілки архітекторів України. 

Задачею архітекторів було відродити її історичну вагомість як частини пішохідного каркасу міста, зробити більш гуманістичною та архітектурно якісною.

Фото: Андрій Авдеєнко

Тепер на території в 1.45 га організовано актуальні пішохідні зв’язки, висаджено 285 нових дерев, створено нові варіанти дозвілля та взаємодій між людьми та містом, враховуючи потреби різних соціальних груп. З транспортного аспекту підвищено пріоритет пішоходів та велотранспорту, перерозподілили автомобільні потоки та впорядкували паркування.

Фото: Андрій Авдеєнко

Автори архітектурної концепції проєкту: архітектори Дмитро Волик і Ксенія Донецька за участю  Дар’ї Кощєєвої, Ігоря Андрієнка, Ірини Хвостікової.

Фото: Андрій Авдеєнко

У статті зазначено, що Успенська площа у Дніпрі — одна з найстаріших площ мільйонного міста.

Фото: Андрій Авдеєнко

 

 

Завантажити ще...