Новини

Сутичка біля міськради та перешкоджання роботі журналіста – розпочато розслідування

Сьогодні, 23 жовтня, у міській раді проходила 56-та чергова сесія. В цей час під стінами активісти та волонтери вкотре мітингували за збільшення фінансування армії.

Під час акції відбулась сутичка між депутаткою Євгенією Дитятковською та активісткою руху «Гроші на ЗСУ». Також постраждав журналіст, якого співробітник міськради закрив у приміщені та не допустив до сесійної зали.

За обома інцидентами порушено кримінальну справу.

Про це повідомляє обласна прокуратура.

Сутичка біля міськради та перешкоджання роботі журналіста – розпочато розслідування
Момент, коли Євгенія Дитятковська штовхає активістку. Скрін з Telegram-каналу

У коментарі «Суспільному» активістка Ганна каже, що дізналась з відкритих джерел, що Дитятковська разом з чоловіком замішана в корупційних схемах і уточнила «скільки і яким чином вони з чоловіком накрали коштів».

«Ніякого фізичного впливу не було, а вона мене відштовхнула рукою, дала ляпаса», – каже Ганна.

У свою чергу, за словами депутатки, активісти заблокували її автівку перед в’їздом на подвір’я міськради.

Ганну відштовхнула, бо та порушувала її особистий простір, зазначає посадовиця.

«Вона лізла у моє вікно і я ось так її рукою. Я не мала права так нервувати і реагувати, це так. Але іноді образи доходять до апогею», – каже Євгенія Дитятковська.

За фактом умисного вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень відкрито кримінальну справу (частиною 1 статті 126).

Також під час цієї сесії одного з журналістів не пустили до сесійної зали. Його закрили в окремій кімнаті охоронці. За фактом перешкоджання виконанню журналістом професійних обов’язків також порушено кримінальну справу (частина 1 стаття 171).

Нині тривають слідчі дії.

Завантажити ще...