Новини

Що показав Анатолій Анатоліч у випуску «Міста» про Дніпро

Проєкт «Міста» розповідає про українські героїчні міста, історії та життя людей у них. Журналіст уже відвідав рідний для себе Кривий Ріг, Харків та завітав у наше місто. У Дніпрі побував у Менорі, лікарні Мечникова та на вокзалі.

Вокзал

Багато людей – ВПО, військові – постійно проїжджають повз Дніпро або лишаються у місті. І перше місце, з яким вони знайомляться, – залізничний вокзал.

Фото: Телеканал Дім
Суспільне

«Місткість вокзалу – 800 осіб, стільки людей тут можуть одночасно знаходитися. Але на початку повномасштабної війни за добу відправлялося до 15 тисяч пасажирів. Приїжджих на вокзалі зустрічали волонтери, надавали їм допомогу — їжа, елементарні гігієнічні речі, речі для діток», – розповідає начальник вокзалу Вадим Бусурулов.

Нині станція розвивається. У 2023 році Укрзалізниця спільно з ЄС створила для дітей дитячу зону з іграшками, солодощами та напоями. Також є зала очікування для військових з кухнею та ванною з пралкою.

 

Центр «Менора»

«Менора» – найбільший у світі єврейський комплекс. Тут розташована синагога, конференцзали, готель, ресторани, магазини та два музеї. У будівлі щодня відбуваються різноманітні культурні заходи.

Сьогодні центр займається благодійністю та має величезне укриття, де можуть сховатися дніпряни та гості міста під час повітряної тривоги.

 

Лікарня Мечникова


Станом на сьогодні в медзакладі лікуються 1800 людей. Після початку повномасштабного вторгнення кількість поранених збільшилась у 12-15 раз.

«Приймаємо найважчих, в яких майже немає ніякого шансу. У нас 6 відділень реанімації, і всі переповнені. Ми кілька наших операційних переробили під реанімаційний зал, бо місць не вистачає. Сьогодні ми, мабуть, найбільша лікарня у світі, яка робить операції по комбат-травм», – говорить головний лікар Сергій Риженко.

 

Завантажити ще...