Новини

Обираємо нові символи Дніпра

8 серпня стартує новий проєкт від громадської організації «КУСТ». На меті – створити образ, який має перебити наративи імперсько-радянської пропаганди.

Проєкт запрошує всіх охочих долучитись до обговорення ребрендингу міста. В дискусії народжується істина, так вважають організатори, тож обіцяють дослухатись до кожної думки щодо популяризації та культурного розвитку Дніпра. Можливо, ваше слово стане вирішальним в історії містечка біля річки.

Директорка музею історії Дніпра Олександра Бірюкова дала коментар нашому виданню, де розповіла про сподівання щодо проєкту.

«На сьогодні чітко зрозуміло, що образи, насаджені імперсько-радянською пропагандою, безперспективні для розвитку міста, а саме через розпорошену ідентичність розхитується міць Дніпра та виникають такі образи, як «офіси». Проєкт Dnipro. Inside направлений на переформатування культурних наративів та створення сталого локального образу міста. Що це буде? Лоцмани, дніпрові пороги, козацька фортеця?».

Директорка також розповіла про те, як будуть обиратись образи/символи.

«У рамках проєкту буде проведено 5 зустрічей, у ході яких, ми сподіваємось, команда проєкту зможе виокремити найбільш перспективні «образи/символи» міста. За результатами проєкту, буде створено декілька промороликів, що будуть поширені на всіх доступних ресурсах з максимальним рівнем охоплення громади та проведена масштабна презентація проєкту».
#музейісторіїдніпра

У кінці Олександра висловила сподівання, що Dnipro. Inside сприятиме руйнуванню стереотипа про «закритість» міста та його імперсько-радянську ідентичність.

Що, на вашу думку, може бути символом нашого міста?

Завантажити ще...