Новини

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив про тиск на міськраду з боку правоохоронців

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив про тиск на міськраду з боку правоохоронців
Фото: Facebook Борис Філатов

Відео з публічним зверненням він опублікував на своїй сторінці.

У березні цього року комунальне підприємство Дніпра звинуватили у переплаті за квадроцикли. Буцімто фірма, яка належить міському голові, підписала договір на суму €890 тис, де ціна одного квадроциклу – 8900 євро. Ціну закупівлі можна подивитись у системі Prozorro.

У одному з тг-каналів йшлось, що квадроцикли закупляли у чеської фірми HEAVY CARGO LOGISTICS, а вартість нового такого апарату становить 7990 євро. Там також акцентують увагу на нюансі – весь вантаж оформлений як гуманітарка, тому розмитнення та податки у вартість не закладені. Автори резюмують, що «заробіток» чиновників міг сягати 150 тис. євро.

Філатов пообіцяв надати публічні пояснення та зауважив, що всі придбані квадроцикли вже на фронті.

«Бо ситуація проста й прозора. Тоді було оголошено тендер, де одна з компаній запропонувала найнижчу ціну. А за яку вартість вона сама це купувала – то нікого не цікавить. Кожен із придбаних квадроциклів зараз на фронті — допомагає хлопцям виконувати бойові завдання».

За його словами, проти місцевого самоврядування порушили десятки кримінальних справ, провели сотні обшуків та численні затримання. У своєму зверненні Борис Філатов згадав і нещодавно померлого Михайла Лисенка.

«Вони (правоохоронці) добили людину і далі продовжать збиткуватися над іншими».

Завантажити ще...